Груша Богема
Опис сорту
Висота дорослого дерева 4 м. Морозостійкість висока - до мінус 28 про З. Стійкість до захворювань висока. Відноситься до десертних сортів. Термін дозрівання пізній.
Плодоношення настає на 3-4-й рік (за умови, що в якості підщепи використовується айва). Сорт самоплодовий, запилювачі не потрібні. Врожайність стабільна, плодоношення щорічне. Дозріває в кінці вересня - жовтні. Підходить для промислового вирощування.
Плоди міцні, великі, середня вага до 250 г. Форма злегка подовжена. Колір жовто-зелений, з невеликим рум'янцем на сонячній стороні. М'якоть біла, соковита, масляниста. Дегустаційна оцінка 4,7 бала.
Добре переносить транспортування. Плоди можна зберігати довго (до березня). Можна варити джеми і варення.
Рекомендації по догляду:
- Саджанці груші Богема краще висаджувати восени. Весняну посадку слід проводити до початку активного сокоруху.
- Кращий сонячний відкриту ділянку, але захищений від вітру.
- Грунт потрібна родюча слабокисла. Не переносить лужні, не дуже комфортно почуває на нейтральних.
- При тривалої холодної зими необхідно утеплювати кореневу систему рослини.
Общие характеристики саженца | |
Возраст саженца | 1 рік |
Подвой | айва |
Сорт | Груша Богема |
Упаковка | бовтанка, поліетиленовий пакет |
Характеристики плода | |
Косточка | без кісточки |
Масса плода | 270 грамм |
Цвет | зеленувато-золотий |
Посадка и выращивание | |
Грунт | чернозем |
Морозоустойчивость | морозостійка |
Опыляемость | самоплідна |
Срок созревания | кінець вересня |
Цветение | серенє |