Мигдаль Десертний
Опис сорту
Один з найкращих культурних сортів, що приносять їстівні горіхи. Дуже врожайний вид, з одного дерева можна зібрати 10-15 кг плодів. Мигдаль Десертний не боїться весняних заморозків, нирки витримують зниження температури. Має високий імунітет до захворювань. Час цвітіння - середина травня, збір врожаю - вересень. Плодоносити починає на другий рік після посадки.
Дерево компактне, що не розлога, висотою 3-5 м, крона густа. Пагони трохи опущені вниз. Само по собі рослина безплідно, потрібні сорти-запилювачі. Плоди - великі, солодкого маслянистого смаку, з тонкою шкаралупою, яку легко розкрити руками. Середня маса одного горіха - 2,8-3 г.
Рекомендації по догляду
Для отримання високого врожаю потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:
- мигдалю потрібно багато світла і тепла, але потрібен захист від вітру;
- крона потребує постійної обрізку і проріджуванні;
- потрібно висадка рядом інших сортів для запилення;
- полив необхідний саджанців в перші роки посадки, в цілому культура досить невибаглива;
- на зиму необхідно вкривати молоді рослини.
Общие характеристики саженца | |
Возраст саженца | 1 рік |
Подвой | сіянці мигдалю |
Сорт | Мигдаль Десертний |
Упаковка | бовтанка, поліетиленовий пакет |
Характеристики плода | |
Масса плода | 3-6 грамм |
Цвет | жовтувато- коричневий |
Посадка и выращивание | |
Грунт | нейтральним по кислотності, родючим |
Морозоустойчивость | морозостійкі |
Опыляемость | не самоплідний, запилювач: сорт Пряний |
Срок созревания | середина вересня |
Цветение | кінець березня- початок квітня |