Груша Вікторія
Опис сорту
Десертний річний сорт українських селекціонерів, виведений в 1973 році. Дерево виростає до 5 м заввишки, має пірамідальну, густу і крислату крону. Гілки прямі, міцні, з коричневою корою, молоді пагони бордові. Листя витягнутої форми, темно-зелені. Культура невибаглива, відрізняється зимостійкістю, хорошим імунітетом, високою врожайністю.
Цвітіння починається в другій половині травня, дозрівання плодів триває з кінця літа до вересня. Плоди правильної форми, на коротких плодоніжках. Їх колір спочатку зелений, у міру дозрівання груша забарвлюється в жовто-рожеві відтінки. Маса одного фрукта - 150-260 г, поверхня гладка, з невеликим узліссі. М'якоть щільна, соковита, кисло-солодка і ароматна. Груші Вікторія вживаються в їжу в свіжому вигляді.
Рекомендації по догляду
Для найкращих результатів вирощування дотримуйтеся наступних правил агротехніки:
- груші необхідний нечастий, але рясний полив, особливо в посуху;
- навесні і влітку проводять санітарну і формуючу обрізку;
- обприскування допоможуть уберегти дерево від шкідників і хвороб;
- восени і навесні рослина оглядають, перекопують землю, прибирають сухе листя.
Общие характеристики саженца | |
Возраст саженца | 1 рік |
Подвой | айва |
Сорт | Груша Вікторія |
Упаковка | бовтанка, поліетиленовий пакет |
Характеристики плода | |
Косточка | без кісточки |
Масса плода | 270 грамм |
Цвет | жовтий |
Посадка и выращивание | |
Грунт | чернозем |
Морозоустойчивость | морозостійка |
Опыляемость | самоплідна |
Срок созревания | середина серпня |
Цветение | середина травня |